Aktuális
2013
jún
06

Elhelyezték a csatorna alapcsövét Iregszemcsén

 

Ünnepélyes alapcső elhelyezéssel pénteken kezdetét vette Iregszemcse eddigi legfontosabb környezetvédelmi és infrastrukturális beruházása. A településen az Új Széchenyi Terv keretében európai uniós támogatással valósulhat meg a csatornahálózat valamint egy szennyvíztisztító telep kiépítése. A beruházást több mint egymilliárd forinttal támogatják az Európai Unió Kohéziós Alapjából.Iregszemcsén hivatalosan az „alapcső” letételével vette kezdetét az uniós támogatással megvalósuló szennyvízberuházás. A csatorna egy darabját Süvegjártó Csaba polgármester, Dr. Puskás Imre, a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke, valamint a kivitelező Ireg Csatornaépítő Konzorcium képviselői, Korcsmár István és Kovács Tamás helyezte el.

Az iregszemcsei csatorna projekt legfontosabb célja, hogy a háztartásokban keletkező szennyvíz a jelenleg használatos környezetszennyező szikkasztásos aknák helyett korszerű csatornarendszeren keresztül jusson a pályázat révén szintén megépítésre kerülő szennyvíztisztító telepre. A csatornahálózat és a szennyvíztisztító telep létesítése révén csökken a település környezeti terhelése, a jobb higiénés állapot kialakításával javul a lakosság életminősége.

A beruházás teljes költsége nettó 1 milliárd 218 millió forint. Iregszemcse az Európai Unió Kohéziós Alapjából több mint 1 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást kapott a projekt megvalósításához.

A beruházás kivitelezői az Ireg Csatornaépítő Konzorcium, amelynek tagjai az Alisca Bau Zrt. valamint a Szabadics Zrt. A munkálatok 2013 májusában kezdődtek. A beruházás során több mint 27 kilométer gravitációs szennyvízcsatorna, valamint új szennyvíztisztító épül. A kivitelezési munkálatokat követően, 2013 telén kezdődik a próbaüzem, a rendszer műszaki átadása pedig 2014 nyarán történik meg.


Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.

facebook
background background background background background background