Aktuális
2013
okt
18

MIÉNK Klaszter- Közös összefogás az építőiparban

 

A MIÉNK Magyar Építőipari Nyílt klaszter gesztora által megvalósított projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

 A MIÉNK klaszter alapvető célja, a Magyarországon kiemelkedő minőségben teljesítő építőipari és az építőiparhoz szorosan kapcsolódó tevékenységű vállalatokat összefogása, támogatása, közös megjelenéseik és érdekképviseletük biztosítása, valamint közös piaci lehetőségeik felkutatása.

Ezen célok elérésének érdekében a MIÉNK Klaszter pályázatot nyújtott be a Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökséghez, melynek címe „A dél-alföldi régió építőipari értéklánca mentén szerveződő klaszter innovációs tevékenységének növelése modern informatikai és marketing eszközök valamint magas színvonalú szakmai konferenciák által „ volt.

A célok megvalósításaként a klaszter gesztora az Európai Unió támogatásával, az Új Széchényi Terv keretén belül Vállalati együttműködések és klaszterek támogatása tárgyú pályázati konstrukción elnyert vissza nem térítendő támogatás felhasználásával, a projekt legfőbb céljaként meghatározott, egy minden klasztertagot maximálisan kiszolgáló, minden igényt kielégítő adatbázis létrehozását valósította meg.

A célok eléréséhez szükséges szoftverfejlesztés mellett, a közös arculat kialakításának érdekében különböző marketing tevékenységek megvalósítására került sor a marketing stratégia egyes elemeiként. A pályázati projekt két éves megvalósítási ideje alatt a klaszter gesztor tevékenységei magukban foglalták továbbá egy kecskeméti iroda működtetését, továbbá biztosította építőipari szakkiállításokon történő részvételt a tagvállalatok együttműködésének fenntartásaként.

A projekt 23 440 580 Ft összköltség mellett, 80% támogatási intenzitás biztosításával, 18 752 464 Ft vissza nem térítendő támogatással valósult meg

A projekt megvalósulásának helyszíne a klaszter gesztor által, a megvalósítási időszak alatt fenntartott kecskeméti iroda, amelynek helyszíne 6000 Kecskemét, Izsáki út 8.


Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.

facebook
background background background background background background