Aktuális
2013
nov
26

ÜNNEPÉLYES KERETEK KÖZÖTT NYITOTTÁK MEG A DOBOZI SZENNYVÍZBERUHÁZÁST

 

Hamarosan elkezdődnek a dobozi szennyvíztisztító rendszer munkálatai, jelentette be pénteken Simon István Tamás, a település polgármestere a projekt nyitórendezvényén. A beruházás összértéke 2.154.468.000 forint forint, amelynek 84,5 százalékát finanszírozzák az Európai Unió Kohéziós Alapjából.Startra kész a dobozi szennyvízberuházás, miután minden, a projektben részt vevő vállalkozóval megkötötték a szerződést. A nyitórendezvényt követően hamarosan elkezdődnek a munkálatok is.

Doboz Nagyközség Önkormányzata számára 2011-ben 1.810.036.208 forint összegű támogatást ítélt meg a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a település szennyvízcsatornázásának és - tisztításának kialakítására. A beruházás fontos mérföldkövéhez érkezett, hiszen a kivitelezők kiválasztása megtörtént, így a munkálatok hamarosan elkezdődnek.

Az Európai Unió irányelvei és az erre épülő hazai jogszabályok értelmében 2015. december 31-ig ki kell építeni a településen a szennyvízhálózatot, meg kell valósítani a közműves szennyvízelvezetést és a biológiai szennyvíztisztítást. Tehát a szennyvízberuházás nemcsak lehetőséget, hanem a jogszabályok által előírt kötelezettséget is jelent Doboz számára.

A projekt keretein belül a település belterületén kiépül a szennyvízelvezetési rendszer valamint a szennyvíztisztító telep, amelynek segítségével az összegyűjtött szennyvíz megfelelően tisztítható.

Közbeszerzési eljárások keretében már minden, a beruházásban résztvevő vállalkozót kiválasztottak. A csatornaépítési munkálatokat az A-Híd Építő Zrt. végzi majd. A szennyvíztisztító telep kivitelezésével a Duna Aszfalt Kft-t bízták meg.

A beruházás megkezdésének fontos szereplője a projektmenedzsment csapat, amely a projekt teljes körű megvalósításáért felel, koordinálja a résztvevő szervezeteket valamint felelős a határidők és ütemtervek betartásáért. A projektmenedzseri feladatokat Dobozon a VTK Innosystem Kft. látja el. Nagyon fontos szerepe van a kivitelezésben a FIDIC mérnöknek, aki a műszaki tartalom terv szerinti megvalósításáért felel. Dobozon ezt a feladatot a Grontmij Canor Kft. végzi. A kommunikációért és a projekttel kapcsolatos folyamatos tájékoztatásért a TenderPress Kft. a felelős, a közbeszerzési feladatokat pedig az Imperiál Tender Kft. látta el.

A projekt befejeztével 31,023 km gerincvezeték, 5,987 km nyomás alatti csatornahálózat valamint 16,73 km bekötővezeték, azaz összesen mintegy 53,74 km vezeték épül ki, melyhez egy 485 m3-es új szennyvíztisztító telep fogja biztosítani a településről érkező szennyvizek megfelelő hatásfokú tisztítását.


Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.

facebook
background background background background background background