Aktuális
2014
febr
07

Új kikötőrészt adtak át Dunavecsén

A kivitelező a Kossuth tér építője a KÉSZ Csoport 

A helyi polgármester, és az üzemeltető cég képviselői tegnap közösen adták át a dunavecsei kikötő új hajóállását. A környékben és az országban is egyedülálló 500 tonnás daruval szerelt kikötőrésszel a beruházó célja, hogy a régió meghatározó kapocs lehessen a közúti és a folyami áruszállítás között. A létesítmény kivitelezője a budapesti Kossuth teret és a Skycourtot is felépítő KÉSZ Csoport.Szucsányi László, a Dunavecse Kikötő Kft. vezetője és Vörös Sándor, Dunavecse polgármestere szalagavatással adta át a helyi kikötő kettes hajóállását. Az új létesítmény a Pentele-híd építésekor használt, azóta elhagyatottan álló cölöpsorra épült.

Az új kikötőrész célja, hogy az 500 tonnás daru – amely egyszerre 150 tonnát is meg tud mozgatni – és a hozzá kapcsolódó rakodást segítő szállító- és futószalag segítségével, a régió meghatározó kapoccsá válhasson a közút és a folyami áruszállítás között. Az 500 m2-es új részen vízállástól függetlenül lehet hajókat rakodni, illetve 4 hektáron tárolják a szállításra váró árukat.

Pintyőke Marcell, a kivitelező KÉSZ Csoport marketing és kommunikációs igazgatója kiemelte: „mindig öröm egy feltörekvő települést segíteni céljai elérésében. Biztosak vagyunk benne, hogy a kikötő egy meghatározó pont lehet a szárazföldi és a folyami szállítmányozás között, ehhez mi a kivitelezés alatt a minőségi megvalósítással és szakértelmünkkel tudtunk hozzájárulni.”

A kikötő építője, a nemzet főterének is nevezett budapesti Kossuth tér kivitelezője, a KÉSZ Csoport. Az építőipari vállalat építette fel a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér Sky Court épületét, a Daimler kecskeméti gyárának jelentős épületeit is. A vízről történő munkavégzést a MAHARD Kft. biztosította.

A KÉSZ Csoportról:

A KÉSZ 30 évvel ezelőtt gyakorlatilag családi vállalkozásként kezdte meg működését, mára pedig egy igazi holdinggá vált, amely a környező országokat is beleértve több mint ezer munkavállalót foglalkoztat, árbevétele pedig elérte a 70 milliárd forintot. A KÉSZ Csoport tagvállalatai révén jelen van Magyarországon az építőipari kivitelezés, az építőelem-gyártás, az ingatlanfejlesztés, a létesítmény-üzemeltetés, a flottamenedzsment és a környezetipar területén.

A KÉSZ Holding Zrt. a KÉSZ Csoport vezető társasága, amely összefogja tagvállalatok erőforrásait, és ezeket felhasználva komplex szolgáltatásokat – építőipari kivitelezés tervezéssel, ingatlanfejlesztés, üzemeltetés – tud nyújtani a beruházóknak. A Holding nagy előnye és értéke sok versenytárssal szemben, hogy saját ingatlanokon, saját gépekkel, berendezésekkel, saját fejlesztések révén tudja megvalósítani a legkülönbözőbb létesítményeket, és rendelkezik a fejlesztésükhöz, üzemeltetésükhöz szükséges tapasztalatokkal, eszközökkel is.

A Holding Magyarországon túl a környező európai országokban is kifejti aktivitását. A KÉSZ Csoport építette fel a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér Sky Court épületét, a Daimler kecskeméti gyárának jelentős épületeit, valamint jelenleg is a KÉSZ a kivitelezője a nemzet főterének is nevezett budapesti Kossuth tér felújításának. A KÉSZ mára már nem csak az építőiparban van jelen. Befektetéseivel és fejlesztéseivel képviselteti magát a szállodaiparban, a vendéglátó iparban, a szoftverfejlesztés terén, a könyvelés és pénzügyi szolgáltatások terén valamint az élelmiszer kereskedelemben is.


Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.

facebook
background background background background background background