Aktuális
2014
febr
07

Új kikötőrészt adtak át Dunavecsén

A kivitelező a Kossuth tér építője a KÉSZ Csoport 

A helyi polgármester, és az üzemeltető cég képviselői tegnap közösen adták át a dunavecsei kikötő új hajóállását. A környékben és az országban is egyedülálló 500 tonnás daruval szerelt kikötőrésszel a beruházó célja, hogy a régió meghatározó kapocs lehessen a közúti és a folyami áruszállítás között. A létesítmény kivitelezője a budapesti Kossuth teret és a Skycourtot is felépítő KÉSZ Csoport.


2014
febr
06

Letették az ELI alapkövét

 

Az ELI lézer kutatóközpont megvalósítása (ELI-ALPS) nagyprojekt 1 fázis (GOP-1.1.1-12/B-2012-0001) nevű projekt ünnepélyes alapkőletételét tartották ma Szegeden. Az eseményen Orbán Viktor miniszterelnök; Pálinkás József, az MTA elnöke; Németh Lászlóné miniszterasszony;  Botka László, Szeged polgármestere; Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora; B. Nagy László kormánymegbízott; Wolfgang Sandner, az ELI-DC igazgatója és Lehrner Lóránt, az ELI-HU Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója együtt helyezték el az ELI-ALPS alapkövét.

A lézeres kutatóközpont első megvalósítási fázisa 36,9 milliárd forint támogatási összeggel bír, melynek 85%-át az Európai Unió Strukturális Alapja biztosítja.


facebook
background background background background background background