Aktuális
2014
jan
15

1 % - Építéstudományi Egyesület

 

Kérjük támogassa adója 1 %-val a Magyar Építőipar Kiadó Kft. alapítóját az Építéstudomány Egyesületet! Adószám: 19815651-2-41


2014
jan
13

MMK Építési Tagozat Fiatal Mérnökök Csoportja

– összefoglaló a 2013. évről, valamint előretekintés a 2014. év I. félévére – 

Preambulum

Ez év áprilisában hivatalosan is megalakult a Magyar Mérnöki Kamara Építési Tagozatán belül működő Fiatal Mérnökök Csoportja. Az eltelt több mint félévben megtapasztaltuk, hogy az építés-kivitelezésben dolgozó fiatal mérnökök összefogására, tudásbázisuknak szükségszerű fejlesztésére, egy összefogó mérnöki közösség kiépítésére nagy szükség lenne, de amint erre időt kellene szánni, azonnal eltűnik a lelkesedés – korosztálytól függetlenül.

Gyűléseink témáit mindig az aktuális eseményekhez, a tagjainkat érintő és igény szerint bővebben kifejtendő kérdésekhez igazítjuk. A rövid, lényegre törő előadások kiterjednek a bemutatott munkafolyamatok fontosabb lépéseire, a gyakorlati fogások elméleti hátterére, azaz nem csak egy általános bemutatásra hagyatkoznak. Térítésmentes gyűléseinken minden érintettet – tervezőt, kivitelezőt, műszaki ellenőrt, beruházás lebonyolítót, kereskedőt, jogi-gazdasági előadókat – szívesen látunk, hogy a felvetett kérdéseket minél több szemszögből elemezhessük, valamint az előadásokat követő szakmai beszélgetésen, vitán elmélyítsük a hallottakat.

A mérnöki munka szerteágazóságának és gondolatmenetének bemutatása mellett elsődleges célunk, hogy az előadásokat követő vitákon elősegítsük a közös gondolkodást, a felmerült szakmai problémák különböző megoldásaival fejlesszük a kreativitást.

A szakmai tudás gyarapítása közben megismerjük egymás munkáját, kapcsolatokat építhessünk ki egymással, a szakmával, valamint a Magyar Mérnöki Kamarával is.

Első összejövetelünket tavaly márciusban tartottuk. Azóta 18 gyűlést és egy konferenciát szerveztünk, amiken szakmai előadásokat, vitákat, beszélgetéseket, megemlékezéseket tartottunk, valamint bemutattuk a Magyar Mérnöki Kamarát és a megszerezhető jogosultságok felépítését is.


facebook
background background background background background background