Aktuális
2013
dec
05

Hamarosan megjelenik a Magyar Építőipar 6. száma

 
A Magyar Építőipar 2013. évi 6. száma 2013. december 16-án jelenik meg. A tartalomból:
Tóth Balázs: Az építés Shakespeare-je – vezércikk
dr. Sárközi Károly: Hagyományunk az innováció! Az ÉMI Nonprofit Kft. küldetése „Őrködni a magyar építőipar felett”
Frey Lajos – Matolcsy Károly – Matuz Géza – Molnár Benjámin: Minőség és Innováció. Alacsony energiafelhasználású irodaépület az ÉMI Szentendrei Ipari Parkjában

 


2013
nov
28

Átadták az Ökumenikus Segélyszervezet új, szendrői szociális és fejlesztő központját,

melynek egyedülálló módon része egy árvízi logisztikai központ is 

Az Ökumenikus Segélyszervezet a 2010. évi árvízi segélyezés kapcsán került kapcsolatba Szendrővel és vonzáskörzetével. A segélyszervezet a katasztrófa utáni újjáépítésen túl olyan többlépcsős felzárkózást elősegítő program megvalósításán dolgozik a térségben, mely valós esélyt jelenthet a leszakadó társadalmi rétegeknek a szegénységből való kitörésre. E felzárkózási program részeként valósult meg a most átadott Szociális és Fejlesztő Központ.

Az intézménykomplexum főépülete az infrastrukturális fejlesztést lehetővé tevő ÉMOP_3.3.1-11-2011-0027 azonosítószámú projekt keretében újult meg, mely forrás lehetővé teszi egyúttal a település munkanélküli lakosainak munkaerő-piaci kompetencia-, és készségfejlesztését is. Az épületben kapott helyet az Edelényi Kistérség Többcélú Társulása az Ökumenikus Segélyszervezettel konzorciumban megvalósított TÁMOP-5.2.3.A-12/1-2012-0012-0012 azonosítószámú „Komplex program megvalósítása a gyermekszegénység ellen az Edelényi Kistérségben” című projekt keretében létrehozott Biztos Kezdet Gyerekház is. Az épületkomplexumnak egyedülálló módon része egy árvízi logisztikai központ is, melyet a Segélyszervezet a 2010-es árvízi tapasztalatok alapján, a Provident Pénzügyi Zrt. támogatásával épített fel. A beruházásnak köszönhetően a központ egy esetleges jövőbeni árvíz/belvíz esetén alkalmas lesz a szükséges felszerelések tároló, elosztó helyszíneként működni.


facebook
background background background background background background