Aktuális
2013
nov
19

IV. Épületszerkezeti Konferencia

2013. november 19., BME 

2010-ben Gábor László professzor úr születésének 100. évfordulója alkalmából született meg az elhatározás, hogy a Műegyetem Épületszerkezettani Tanszéke évente szakmai konferenciát szervez, amelyen egy-egy épületszerkezeti témakört járunk körül. A szélesebb kitekintés érdekében minden évben egy felsőoktatási intézmény épületszerkezettan oktatásával foglalkozó tanszékének oktatóját, illetve - kapcsolódó témában - egy „építész” munkásságú előadót is meghívunk.
A második, „Épület- és szerkezetfelújítás” majd az elmúlt évi, immáron ténylegesen hagyományteremtő és nagysikerű „Környezet-tudatos építés” rendezvényeink sorozatát folytatva kerül megrendezésre a IV. Épületszerkezeti Konferencia, melyen a vízszigetelések fejlődéstörténetéhez, jelenlegi egyedi  megoldásaihoz, a tervezési elméletéhez, és az egyes technológiáihoz kapcsolódó kutatások, valamint a gyakorlati tapasztalatok legújabb eredményei kerülnek ismertetésre.


2013
nov
11

A műemlék-szakma csúcskonferenciája lesz csütörtökön

 

A műemlékvédelem az elmúlt évben új jogi keretek között működött és igyekezett küldetését teljesíteni, feladatát ellátni.

Az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság Egyesület partnereivel, az Artifex Kiadóval és a HAP Tervezőirodával, valamint az NKA Építőművészet és Örökségvédelem Kollégiuma támogatásával életre hívott, egy éven át tartó programsorozatával arra vállalkozott, hogy feltárja a kulturális örökségvédelem társadalmi súlyát, feladatát és felelősségét. Az eredmények ismertetése és elemzése lehetőséget nyújt arra, hogy a résztvevők a szakmai partnerekkel, civil szervezetekkel és minden érdeklődővel megvitassák jövőbeli feladatát. A szakmai fórum és párbeszéd módot ad arra is, hogy a szakma jobban megismerhesse a társadalom témával kapcsolatos elvárásait. A program célja a kulturális örökségvédelem társadalmi kötelesség szerinti új lehetőségeinek feltárása, kibontakozásának elősegítése, jelentőségének tudatosítása.


facebook
background background background background background background