Aktuális
2013
nov
25

Fiatalok az építőipari válság megoldásáért

Felhívás 

A MAPASZ-hoz az alábbi kérés érkezett, amelyet továbbítottak hozzánk; kérjük segítsék a folyamatot!

"Három hallgató társammal részt veszünk a Közgazdaságtudományi Kar Simonyi Üzlet- és Gazdaságfejlesztési Központja által szervezett Simonyi Vállalkozásfejlesztési Programon. A program lényege, hogy egy korábbi vállalkozási ötletversenyen leadott legjobb ötletek tulajdonosai segítséget kapnak 3 közgazdász hallgató személyében a vállalkozás valóra váltásához. Ez egy 14 hetes program, melynek keretében minden csapatot egy oktató mentorál. A 14. hét végén a csapatok bemutatják az ötleteket, valamint pénzügyi tervvel támasszák alá az üzleti ötletek életképességét. A rendezvényen részt vesznek kockázati tőkések, a vállalkozásfejlesztés regionális képviselői és az esemény szakmai támogatóinak képviselői (többek között az OTP, a K&H, a TESCO, a Magyar Telekom és a Budapesti Értéktőzsde). A legjobb vállalkozási ötleteket díjazzák és segítik tényleges megvalósításukat, piacosításukat. 


2013
nov
19

IV. Épületszerkezeti Konferencia

2013. november 19., BME 

2010-ben Gábor László professzor úr születésének 100. évfordulója alkalmából született meg az elhatározás, hogy a Műegyetem Épületszerkezettani Tanszéke évente szakmai konferenciát szervez, amelyen egy-egy épületszerkezeti témakört járunk körül. A szélesebb kitekintés érdekében minden évben egy felsőoktatási intézmény épületszerkezettan oktatásával foglalkozó tanszékének oktatóját, illetve - kapcsolódó témában - egy „építész” munkásságú előadót is meghívunk.
A második, „Épület- és szerkezetfelújítás” majd az elmúlt évi, immáron ténylegesen hagyományteremtő és nagysikerű „Környezet-tudatos építés” rendezvényeink sorozatát folytatva kerül megrendezésre a IV. Épületszerkezeti Konferencia, melyen a vízszigetelések fejlődéstörténetéhez, jelenlegi egyedi  megoldásaihoz, a tervezési elméletéhez, és az egyes technológiáihoz kapcsolódó kutatások, valamint a gyakorlati tapasztalatok legújabb eredményei kerülnek ismertetésre.


facebook
background background background background background background