Aktuális
2013
szept
16

Tárlatvezetés a jövő épületeiben

A HuGBC bemutatja: Green Walk 

Botanikus kertnek álcázott szennyvíztisztító Dél-Pesten, aktív- és passzívházak, az építés alatt álló amerikai nagykövetség, nulla rezsiköltségű autonóm szalmaház – különleges, a nagyközönség előtt máskor elzárt létesítményekbe látogathatunk el a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) által szervezett túra, a Zöld Építészet Hete alkalmából megrendezett Green Walk keretében.

Itthon is egyre többen ismerik fel, hogy a jövő útja nem lehet más, mint energiatakarékos, környezetkímélő épületeket létrehozni. A korszerű, megépült hazai példáknak jelent bemutatkozási lehetőséget a Green Walk névre keresztelt különleges nyílt nap sorozat, amelyet a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) szervez a World Green Building Council kezdeményezése, a szeptember 16-20. között tartott nemzetközi Zöld Építészet Hete alkalmából. Az érdeklődők olyan, máskor nem látogatható, különleges helyszínekre juthatnak be, mint az élőgépes dél-pesti szennyvíztisztító, a penci autonóm szalmaház, az építés alatt álló amerikai nagykövetség, valamint olyan minősített irodaházak nyílnak meg, mint a Laurus Irodaházak vagy a Green House. Ezen kívül vezetett túrán ismerkedhetünk meg a héten nyitó Harbor Parkkal, a Corvin-negyeddel és egy különleges Szabadság téri loftirodával is. A helyszíneket a hét egy-egy napján térben csoportosítva válogattuk ki, így túra jelleggel akár az összes ház végiglátogatható. Az épületlátogatások a tervező, illetve a fejlesztő szakmai vezetésével zajlanak.

A tavasszal 7 nagyvárosban a HuGBC szakmai támogatásával megrendezett Öko-Logikus építészet sorozaton már bemutatott épületek közül most meglátogathatják az érdeklődők a Budapesten épülő 100 lakásos passzívházat, a Pécs mellett működő RATI ipari épületét vagy az Ertsey Attila által tervezett autonóm házat is.


2013
szept
11

Várostérségi Gazdaságfejlesztési Nagydíj pályázat

 

Korábban már hírt adtunk arról, hogy a Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal, a Magyar Urbanisztikai Tudásközponttal közösen, 2013-ban első alkalommal, meghirdette a Várostérségi Gazdaságfejlesztési Nagydíj pályázatot. A Várostérségi Gazdaságfejlesztési Nagydíjat az arra érdemesnek talált, egészében, vagy jelentős részben megvalósult várostérségi gazdaságfejlesztési együttműködéssel létrejövő tervek, akciók és projektek, nyilvános pályázat keretében nyerhetik el. A pályázat célja a terület- és gazdaságfejlesztési együttműködésekben jártas városok és környékük követhető, jó példáinak közvetítése más hazai települések számára.


facebook
background background background background background background