Aktuális
2014
máj
22

CONSTRUMA DÍJAS ÚJDONSÁG

A minőség garanciája egy kézből  

A ROCKWOOL eddig is a hőszigetelő anyagok szakértőjeként volt ismert, most azonban továbblépett a vállalat: megalkotta az ECOROCK homlokzati hőszigetelő rendszert, ami a 2014-es Construma Díjat is kiérdemelte. E homlokzati rendszer használata a fűtésszámlák érezhető csökkenésén túl tűzvédelmet, kellemes belső klímát, valamint a vakolatszínek széles választékát is biztosítja – bármilyen homlokzatról is legyen szó.


2014
máj
13

Újabb mérföldkő az ELI nagyberuházásban

 

Az ELI lézer kutatóközpont megvalósítása (ELI-ALPS) nagyprojekt 1 fázis (GOP-1.1.1-12/B-2012-0001) nevű projekt keretében rendkívüli sajtótájékoztatót tartott ma az ELI-HU Nonprofit Kft. Szegeden. Az Európai Bizottság 111 millió euróval támogatja a lézeres kutatóközpont megépítését az Európai Regionális Fejlesztési Alapból. A megvalósítás helyszínén, Szeged Öthalomban folynak a mélyépítési munkálatok. A nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházás várhatóan számos kutatási és üzleti beruházást vonz a világ minden részéről Szeged térségébe.
A lézeres kutatóközpont első megvalósítási fázisa 36,9 milliárd forint támogatási összeggel bír, melynek 85%-át az Európai Unió Strukturális Alapja biztosítja.
 


facebook
background background background background background background