Aktuális
2014
máj
13

Újabb mérföldkő az ELI nagyberuházásban

 

Az ELI lézer kutatóközpont megvalósítása (ELI-ALPS) nagyprojekt 1 fázis (GOP-1.1.1-12/B-2012-0001) nevű projekt keretében rendkívüli sajtótájékoztatót tartott ma az ELI-HU Nonprofit Kft. Szegeden. Az Európai Bizottság 111 millió euróval támogatja a lézeres kutatóközpont megépítését az Európai Regionális Fejlesztési Alapból. A megvalósítás helyszínén, Szeged Öthalomban folynak a mélyépítési munkálatok. A nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházás várhatóan számos kutatási és üzleti beruházást vonz a világ minden részéről Szeged térségébe.
A lézeres kutatóközpont első megvalósítási fázisa 36,9 milliárd forint támogatási összeggel bír, melynek 85%-át az Európai Unió Strukturális Alapja biztosítja.
 


2014
ápr
08

CONSTRUMA 2014 - Beszámoló

 

A három napos szakmai programok április 4-én fejeződtek be a 2014. évi Construmán. Jól érzékelhetően nőtt meg a látogatói érdeklődés erre a napra. Magyar Építőművészek Szövetsége "A Várbazár megújítása - az Ybl emlékév hivatalos programja” címmel tartott sikeres konferenciát. Magyar Mérnöki Kamara a Konferenciaközpontba szervezte szakmai továbbképzésének előadásait. A szakmai szövetségek széles kínálati palettája mellett került megrendezésre a VII. Lengyel-Magyar Konferencia és Üzletember-találkozó.


facebook
background background background background background background