Események
2013
máj
30

Összefogás az építési szakmáért - HELYSZÍNVÁLTOZÁS!!!

Nívódíjas konferenca 

Az Építéstudományi Egyesület (ÉTE) a Mesterdíj Alapítvánnyal (ÉMA) együtt 2013. május 30-án konferenciát szervez

Összefogás az építési szakmáért

cimmel. A konferencia célja az építésügyben érdekelt szervezetek szakmai együttműködésének elősegítése a 2012 évben Építőipari Nívódíjat nyert épületek és létesítmények látványos bemutatásával, az alkotásokat létrehozó Fővállalkozók, a Tervezők és az Alvállalkozók előadásaival. A Konferencián szót kapnak az ÉTE és az ÉVOSZ mint alapítók mellett a Mesterdíj Alapítványhoz csatlakozó egyesületek, a

  • Közlekedéstudományi Egyesület (KTE)
  • Magyar Építész Kamara (MÉK)
  • Magyar Építőművészek Szövetsége (MÉSZ)
  • Magyar Épületgépészek Koordinációs Szövetsége (MÉgKSZ)
  • Magyar Mérnöki Kamara Építész Tagozat (MMKÉT)
  • MTF Közműtechnológiákért (HSTT)

képviselői, az építési szakma jeles személyiségei. Előadásaikban az építés folyamat egyes szegmensei felől megközelítve az összhang megteremtésére irányuló törekvést helyezik a középpontba. A már hagyományosnak tekinthető konferencia idén is a Budapesti Műszaki Egyetemen lesz megrendezve.


2013
ápr
26

ÉV TÁJÉPÍTÉSZE ÉS ÉV JUNIOR TÁJÉPÍTÉSZE

DÍJKIOSZTÓ GÁLAEST ÉS KIÁLLÍTÁS - 2013 

Helyszín: FUGA Budapesti Építészeti Központ (V. kerület, Petőfi Sándor u. 5.)

Időpont: 2013. április 26. (péntek) 17-21 óra

2013. április 26-ánFrederick Law Olmsted (az első önmagát tájépítésznek tituláló mérnök, a new yorki Central Park tervezője) 191. születésnapján másodjára kerül majd kiosztásra az ÉV TÁJÉPÍTÉSZE-DÍJ és az ÉV JUNIOR TÁJÉPÍTÉSZE-DÍJ a Tájépítészet Hónapja programsorozat záró eseményeként. A díjakat 2011-ben a Magyar Építész Kamara Táj- és Kertépítész Tagozata (MÉK-TKT), a Magyar Tájépítészek Szövetsége (MTSZ) és a Semmelrock Stein+Design Burkolatkő Kft alapította. Az első magyar Év Tájépítésze és Év Junior Tájépítésze-díjat 2012 április 26-án adták át, akkor az Év Tájépítésze Dr. Fekete Albert (többek között a Károly körút rekonstrukció, a Gödöllői kastélykert rekonstrukció tervezője), Az Év Junior Tájépítésze pedig Simon-Kiss Márta lett. 


facebook
background background background background background background