Aktuális
2013
szept
23

A FŐGÁZ újabb sűrített földgáz töltőállomást nyit Budapesten

 

A FŐGÁZ és az ENI Hungária Zrt. 2013. szeptember 16-án együttműködési megállapodást írt alá egy sűrített földgáz (CNG) töltőállomás létesítésére. A beruházás várhatóan még 2013-ban befejeződik, amellyel a főváros második nyilvános CNG kútja nyílik meg a nagyközönség előtt.

A sűrített földgáz mint üzemanyag a benzin és a dízel alapú közlekedés környezetbarát és költségtakarékos alternatívája, azonban Magyarországon, részint a töltőállomások hiánya miatt, még nem elterjedt.A CNG üzemű közlekedés népszerűsítése érdekében a FŐGÁZ 2011-ben a főváros első nyilvános földgáz töltőjét a X. kerületben, a Kőbányai úton nyitotta meg. Az első kúttal kapcsolatos pozitív tapasztalatok és a növekvő igények arra ösztönözték a társaság vezetését, hogy további lépéseket tegyenek a környezetbarát üzemanyag ismertségének növelése érdekében. A FŐGÁZ CNG Kft. a társaság céljainak megvalósításához az ENI Hungária Zrt.-vel kötött megállapodást. A 2013. szeptember 16-án aláírt szerződés értelmében az ENI meglévő Agip üzemanyag-töltőállomására a FŐGÁZ CNG Kft. földgáz-üzemanyagtöltő (CNG) kutat telepít, amelyet várhatóan még 2013 decemberében átadnak.

A társaság a szerződéskötés kapcsán elmondta, hogy a Budaörsi út 126. szám alatt található töltőállomáson minden NGV1 és NGV2 töltőfejjel rendelkező jármű számára biztosítottak lesznek a tankoláshoz szükséges feltételek, azaz személyautók, teherautók és buszok is tankolhatnak. A beruházás különlegessége, hogy ez lesz az első olyan töltőállomás az országban, ahol a hagyományos üzemanyagok mellett CNG (sűrített földgáz), E85 (bioetanol), és LPG (autógáz) is elérhető lesz. A FŐGÁZ további CNG kutak létesítését tervezi a jövőben.

 

 

A FŐGÁZ-ról:

 

A több mint 155 éves múltra visszatekintő FŐGÁZ Zrt. közel 800.000 fogyasztó energiaigényét elégíti ki nap mint nap. A FŐGÁZ cégcsoport többéves, országos kiterjedésű gázkereskedelmi tevékenységével és egyetemes szolgáltatói tapasztalatával biztosítja ügyfelei számára a színvonalas és folyamatos gázellátást. Szolgáltatásai lakossági ügyfelek számára országosan 10 megyében érhetőek el. A FŐGÁZ sikeres, a piaci liberalizáció kezdete óta folyamatosan stabilan, eredményesen működő vállalatcsoport. A FŐGÁZ Zrt. leányvállalata a FŐGÁZ CNG Kft. 2011-ben kezdte meg működést, azzal a céllal, hogy népszerűsítse a földgáz üzemanyag hazai alkalmazását és fejlessze a budapesti és a magyarországi CNG kút infrastruktúrát. A társaság jelenleg egy nyilvános sűrített földgáz üzemanyag töltőállomást üzemeltet Budapesten.


Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás.

facebook
background background background background background background