Események
2013
jún
07

Építők Napja 2013

 

A hagyományoknak megfelelően, mint minden évben 10 szakmai szervezet együttműködésével szervezi Egyesületünk az Építők Napja rendezvényt. Az ünnepi ülésen kerülnek átadásra a miniszteri kitüntetések, a szövetségek és a kamarák díjai.


2013
jún
06

Konferencia a tűzvédelmi tervezés átalakulásáról

 

Tisztelt Kolléga!


Tavaly novemberben ismét változott az OTSZ (változtak a tűztávolságra, a menekülési útvonalra vonatkozó szabályok), de hamarosan felépítésében is új jogszabály készül, a keretszabály mellett irányelvek fognak tartalmazni bizonyos részletszabályokat, ez lesz az OTSZ 5.0, melynek idén várható hatálybalépése.
Szeretném ezért most figyelmébe ajánlani az aktuális kérdésekkel hangsúlyosan foglalkozó tűzvédelmi szakmai napunkat, melynek mottója a tervezői felelősség, amely a tűzvédelmi tervezésben tért hódító mérnöki módszerek alkalmazásával egyre nagyobb szerepet játszik. (A tűzvédelmi tervezés korábban kizárólag az előírások tételes betartásán alapult, napjainkban ez egészül ki a jogszabályi előírásoktól eltérő egyedileg tervezett hő- és füstelvezetéssel, kiürítési szimulációval. Emellett a hagyományos tűzvédelmi tervezésben is megfigyelhető a sokféle műszaki megoldás, amelyek az előírásoknak megfelelő értékelése egyre sokrétűbb ismereteket kíván a szakmagyakorlóktól).

 


facebook
background background background background background background