Aktuális
2013
nov
11

A műemlék-szakma csúcskonferenciája lesz csütörtökön

 

A műemlékvédelem az elmúlt évben új jogi keretek között működött és igyekezett küldetését teljesíteni, feladatát ellátni.

Az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság Egyesület partnereivel, az Artifex Kiadóval és a HAP Tervezőirodával, valamint az NKA Építőművészet és Örökségvédelem Kollégiuma támogatásával életre hívott, egy éven át tartó programsorozatával arra vállalkozott, hogy feltárja a kulturális örökségvédelem társadalmi súlyát, feladatát és felelősségét. Az eredmények ismertetése és elemzése lehetőséget nyújt arra, hogy a résztvevők a szakmai partnerekkel, civil szervezetekkel és minden érdeklődővel megvitassák jövőbeli feladatát. A szakmai fórum és párbeszéd módot ad arra is, hogy a szakma jobban megismerhesse a társadalom témával kapcsolatos elvárásait. A program célja a kulturális örökségvédelem társadalmi kötelesség szerinti új lehetőségeinek feltárása, kibontakozásának elősegítése, jelentőségének tudatosítása.


2013
nov
08

A KÉSZ ACÉLGYÁRÁBA LÁTOGATOTT A BRIT NAGYKÖVET

Gazdasági együttműködésről tárgyaltak 

KECSKEMÉT – 2013. NOVEMBER 7. Jonathan Knott brit nagykövetet Varga Mihály, a KÉSZ csoport igazgatóságának elnöke fogadta november 6-án Kecskeméten a KÉSZ Ipari Gyártó Kft. acélszerkezet-gyárában. A nagykövet a két ország közötti gazdasági együttműködés elősegítése érdekében látogatott Kecskemétre.

A nagyköveti program részeként olyan cégekkel igyekszünk kapcsolatot kiépíteni, amelyek tevékenységük eredménye alapján méltán számíthatnak rá, hogy a két ország közötti kereskedelmi együttműködés aktív részesei legyenek. A KÉSZ egy tőkeerős vállalatcsoport, ezért tartottuk fontosnak, hogy megismerjük az együttműködési lehetőségeket” – mondta el Jonathan Knott brit nagykövet a gyárlátogatáson.


facebook
background background background background background background