Aktuális
2013
máj
09

A felújítások épületszerkezet-tana és energetikája

Tervezői nap 

Az épületrehabilitációk egyre inkább előtérbe kerülnek a tervezői és kivitelezői munkában; az új építések számának jelentős emelkedésére nemigen számíthatunk, a felújításokra azonban folyamatos igény mutatkozik – és az energetikai szempontok fontosabbá válásával ennek az igénynek a növekedésére számíthatunk.

A felújítások épületszerkezet-tana és energetikája lesz a témája a következő Tervezői Napunknak, amelyet most csütörtökön szervezünk!

Melyek egy 130-135 éve létrejött épületegyüttes felújításának, rekonstrukciójának főbb építészeti elvei? Végső soron minden korszak csak a maga gondolkodásmódjával, világnézetével képes megközelíteni bármely történeti épület helyreállítását. Mit lehet elérni vagy elvárni egy helyreállításkor? Azt, hogy „hiteles remake” legyen. – Ezekkel a kérdésekkel foglalkozik majd Potzner Ferenc építész, művészettörténész előadása a Várkert Bazár rekonstrukciójáról.

Horváth Sándor egyetemi adjunktus az utólagos vízszigetelések tervezési elveiről fog beszélni. Ismerteti a jogszabályi hátteret, a szükséges diagnosztikai vizsgálatokat és az alkalmazott technológia kiválasztásának szempontjait. Potzner Ferenc előadásához kapcsolódva a Várbazárnál alkalmazott műszaki megoldás elveit is bemutatja majd a konferencia hallgatóságának. Egy egyedi megoldásról van itt szó, amelynél a próbainjektálás már megtörtént – erről az MC Bauchemie előadásából tudhat meg majd részleteket a hallgatóság.


2013
ápr
24

Felavatták a SkyCourt Építőipari Nívódíj emléktábláját

 

Budapest, 2013. április 24. Tegnap délben a díjazottak és a neves szakmai zsűri jelenlétében felavatták azt az emléktáblát, amely megörökíti a Budapest Airport Építőipari Nívódíját. A Budapest Airport új, 2. Termináljának SkyCourt utasforgalmi csarnoka elnyerte 2012-ben a legmagasabb építőipari-építészeti díjat a középület kategóriában.


facebook
background background background background background background