Aktuális
2013
nov
28

Átadták az Ökumenikus Segélyszervezet új, szendrői szociális és fejlesztő központját,

melynek egyedülálló módon része egy árvízi logisztikai központ is 

Az Ökumenikus Segélyszervezet a 2010. évi árvízi segélyezés kapcsán került kapcsolatba Szendrővel és vonzáskörzetével. A segélyszervezet a katasztrófa utáni újjáépítésen túl olyan többlépcsős felzárkózást elősegítő program megvalósításán dolgozik a térségben, mely valós esélyt jelenthet a leszakadó társadalmi rétegeknek a szegénységből való kitörésre. E felzárkózási program részeként valósult meg a most átadott Szociális és Fejlesztő Központ.

Az intézménykomplexum főépülete az infrastrukturális fejlesztést lehetővé tevő ÉMOP_3.3.1-11-2011-0027 azonosítószámú projekt keretében újult meg, mely forrás lehetővé teszi egyúttal a település munkanélküli lakosainak munkaerő-piaci kompetencia-, és készségfejlesztését is. Az épületben kapott helyet az Edelényi Kistérség Többcélú Társulása az Ökumenikus Segélyszervezettel konzorciumban megvalósított TÁMOP-5.2.3.A-12/1-2012-0012-0012 azonosítószámú „Komplex program megvalósítása a gyermekszegénység ellen az Edelényi Kistérségben” című projekt keretében létrehozott Biztos Kezdet Gyerekház is. Az épületkomplexumnak egyedülálló módon része egy árvízi logisztikai központ is, melyet a Segélyszervezet a 2010-es árvízi tapasztalatok alapján, a Provident Pénzügyi Zrt. támogatásával épített fel. A beruházásnak köszönhetően a központ egy esetleges jövőbeni árvíz/belvíz esetén alkalmas lesz a szükséges felszerelések tároló, elosztó helyszíneként működni.


2013
nov
26

ÜNNEPÉLYES KERETEK KÖZÖTT NYITOTTÁK MEG A DOBOZI SZENNYVÍZBERUHÁZÁST

 

Hamarosan elkezdődnek a dobozi szennyvíztisztító rendszer munkálatai, jelentette be pénteken Simon István Tamás, a település polgármestere a projekt nyitórendezvényén. A beruházás összértéke 2.154.468.000 forint forint, amelynek 84,5 százalékát finanszírozzák az Európai Unió Kohéziós Alapjából.


facebook
background background background background background background